Sophie's Garden


Na een grote opruimronde door het huis is ook m'n hoofd weer lekker opgeruimd! Veel weggedaan, ook lapjes en dergelijke waar ik misschien ooit nog wel wat mee zou kunnen doen. Ik weet nu wat ik nog heb liggen en wat ik nog wil doen. En dat is voorlopig een kort lijstje, want anders werkt het natuurlijk nog niet om alles op te ruimen voor meer rust. 
Inmiddels is de vakantie voor de kinderen begonnen. Meestal hou ik die weken ook wel een soort van vakantie. En ik gebruik deze weken ook voor handwerkdingetjes die steeds bleven liggen. Daar zometeen meer over. Eerst even een paar foto's van wat ik vorige week heb afgemaakt.
Al vaak zag ik prachtige foto's voorbijkomen op blogs en Facebook van het patroon Sophie's Garden. Het vertaalde patroon kan je hier vinden. Dat wilde ik ook weleens proberen. Eerst maar eens mooie kleurtjes katoen gekocht in de kleuren die ik 's zomers in de woonkamer gebruik. En toen kon ik beginnen. Het patroon is niet echt ingewikkeld, goed lezen en goed naar de foto's kijken. Af en toe wat uithalen en opnieuw beginnen. Maar dan heb je ook wel iets moois als je klaar bent!
Natuurlijk had ik restjes over. Daar kan best nog een kussen van gemaakt worden. Op de site van Haakdingen waar het patroon stond is nu ook een CAL begonnen. Het heet 'Circles of the Sun'.  In dezelfde haakstijl. Je krijgt 9 weken lang iedere week een patroontje en dan uiteindelijk kan je de 9 vierkanten aan elkaar maken en het is een kussen. Dus daar ben ik nu maar mee begonnen. Binnenkort zal ik foto's hiervan laten zien.

Dat is dus wat ik in de vakantie ga doen. En dan ben ik nog van andere restjes katoen een leuk boodschappentasje aan het haken voor mijn oppaskindje. En ik wil het eerste gedeelte van de Sylvia's Bridal Sampler toch eigenlijk wel eens af krijgen. Dat is dus mijn wat grotere doel voor deze vakantie. Maar...geen druk erachter hoor. Als het anders loopt ook  prima. Maar ik vind het altijd wel fijn om plannen te hebben. 

Tot de volgende keer!
Anja.