Aan de haak!

Tsjonge, dat was echt een lange blogstilte! Maar dat betekent niet dat ik stilgezeten heb. Nee, juist niet. Anders had ik wel meer tijd voor handwerken en bloggen gehad. Met de Kleurenfeest quilt van m'n jongste zoon ben ik niet echt veel opgeschoten. Wel heb ik de letters bijna gefestonneerd. Als het goed is komt dat deze week klaar en zal ik het jullie laten zien.
 
Na de vogeltjesquilt is er toch nog weer een babyquilt tussendoor gekomen. De meester van m'n middelste zoon heeft een baby gekregen, de juf kreeg een leuk cadeau-idee en vroeg wiens moeder kon naaien. Nou, toen heeft m'n zoon gezegd dat ik dat wel goed kon en zelfs een blog had! Dus je kunt wel raden, ik mocht de quilt naaien. Wel leuk hoor. De kinderen hebben allemaal een een vierkant van witte stof volgetekend en dat is samen een leuk speelkleed geworden.
 
 
En de woonkamer heb ik in herfstsfeer gebracht, vond ik  ook wel even leuk om  te laten zien:
 
 
 
 
 
En bij al die gezelligheid ben ik heerlijk gaan zitten haken, dat is ook zo'n gezellig werkje. Ik had bij de Wibra dit geweldig mooie garen gevonden:
 
 
 
 
 

 Een paar avondjes haken had dit als resultaat:
 
 
Twee bolletjes opgehaakt, maar helaas is de omslagdoek niet groot genoeg naar m'n zin. Maar het garen is nergens meer te krijgen!!! Dus bij deze een oproep: heeft iemand nog één of nog  liever twee bolletjes van dit garen? Je zou mij er heel blij mee maken. Uiteraard tegen vergoeding. En anders haal ik het uit en ga  overnieuw beginnen, maar dan met een losser patroontje, zodat ik toch de goede grootte kan krijgen. Of met een ander kleurtje een brede rand eromheen haken, kan ook nog.
 
Maar goed, toen had ik wel weer de 'haakkoorts' te pakken. Nu was ik ooit begonnen aan een meebreideken. Allemaal blokken in verschillende patroontjes breien en er dan een lappendeken van maken. De schatting was dat ik 36 blokken zou gaan breien. Maar na twee jaar had ik er nog maar 8,5 af. Wat nu? Ik heb de negende afgebreid en de negen blokken aan elkaar genaaid. Gelukkig kwam het goed uit qua kleuren van de blokken. En dan ga ik er nu omheen haken met die 'granny-steek' zoals ik het maar noem. Net zoals bij de omslagdoek dus.
 
Hier zie je de negen blokken aan  elkaar:
 
 
Op deze foto zie je de leuke breipatroontjes goed, maar de kleuren zijn op de eerste foto beter:

 
En hier zie je de rand met vasten waar ik mee begonnen ben en de eerste toer 'granny-steken':

 
Een heerlijk werkje voor bijvoorbeeld 's avonds bij de televisie of zomaar tussendoor als de komende dagen het echte herfstweer gaat beginnen!
 
Groetjes en nu echt tot gauw!
 
Anja.