Een AFFO!!!

Yes, er is weer iets af! Het begon met een plannetje, zo'n 2 1/2 jaar geleden. Ik had eens iets gelezen over een quilt met 1000 verschillende vierkantjes, op twee vierkantjes na die dus wel hetzelfde waren. Het idee was dan, dat je als je een beetje ziek op de bank ligt je je soms verveelt. Dan kan je dus die twee dezelfde vierkantjes bij elkaar gaan zoeken. Een hele klus, maar als je het eenmaal gevonden hebt, ben je ook klaar. Is er niet zoveel meer aan. Dus ik dacht: dat moet iets uitdagender! Ik zal het laten zien.
Mijn quilt heeft allemaal vierkantjes en driehoeken, die er allemaal twee keer inzitten van dezelfde stof.


Verder zitten alle letters van het alfabet in de quilt, kris kras door elkaar. Die kan je op volgorde gaan opzoeken.


In het midden van de quilt zit een boter-kaas-en-eieren speelbord. Dit naar een boekje met allemaal patchwork boter-kaas-en-eieren spellen van Jannetje van Zoutelande.


De speelstukken van vilt heb ik op de achterkant van de quilt in een zakje gedaan. Dit zakje komt van een jas, waar een knots van een winkelhaak in zat. Recyclen, hè?Hier zie je ook nog een paar overgebleven driehoeken zitten, waarvan de andere met hetzelfde stofje op de voorkant zit...  Hier kan je ook een beetje zien, hoe ik de quilt doorgequilt heb. Met een colaglas heb ik allemaal rondjes getekend dwars door de vierkantjes en driehoeken en daarna gequilt. De vierkanten met de letters heb ik een stukje uit de kant vierkant gequilt.
Zo ziet het label eruit:


Helaas was de datum weggevallen, iets fout opgeslagen ofzo. Maar ik dacht, ik schrijf dat er wel bij.
En zo ziet de hele quilt eruit:Erg kleurrijk en gezellig. Deze quilt mogen de kinderen ook gebruiken om op te spelen, hutten van te bouwen enz. enz. Een fijne gebruiksquilt dus! Op naar de volgende AFFO!

groetjes Anja.